Начальник ТЦК у Запоріжжі розповів, кого призивають на службу та які спеціальності потрібні

Мобілізація в Запоріжжі: кого призивають на службу.

Мобілізація в Запоріжжі: кого призивають на службу. Ілюстративне фото: unian.ua/Олексій Іванов

Події
16 грудня 2023 12:42

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію до лютого 2024 року, тому військовозобов’язані й надалі отримуватимуть повістки із військкоматів. Стало відомо, кого в Запоріжжі призивають на службу та які спеціальності потрібні.

За словами начальника Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Олександра Марущака, місце вручення повісток законодавством не регламентовано, тому їх видача на вулицях та в громадських місцях не є протиправною. Втім вручення повістки не означає, що людину одразу відправлять в окоп.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чіткого вичерпного переліку видів повісток чинним законодавством не встановлено, однак, як свідчить практика, загалом в Україні існує 4 види повісток.

Повістку можуть вручити:

  • для уточнення облікових даних;
  • для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК); 
  • як мобілізаційне розпорядження про направлення на військову службу у порядку загальної мобілізації; 
  • для призову на строкову військову службу (наразі не вручається, оскільки не відбувається призовна кампанія строковиків).

- Акцентую увагу, у війська ніхто не убуває. Всі убувають в навчальній центри, де відповідно до фаху, людина проходить підготовку. І надалі, коли військові частини подають заявки, наприклад, на зв’язківців, тоді ці навчальні центри роблять розподіл своїх курсантів. Такий зараз порядок, - сказав Марущак.

Марущак розповів, що наразі в Збройних силах та інших силових структурах сектору оборони і безпеки потрібні оператори (комп’ютерщики), пекарі, майстри по ремонту одягну, повідомив начальник Запорізького обласного ТЦК та СП.  Є велика потреба в десантно-штурмових підрозділах, де створюються нові бригади аби дати відпочити іншим.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах