У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим

У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим.

У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
13 грудня 2023 13:33

У Південному мікрорайоні Запоріжжя невідомий чоловік пошкодив меморіальні дошки, встановлені на знак памʼяті про українських захисників, що віддали своє життя за Україну. Поліція відкрила кримінальне провадження.

12 грудня у поліцію надійшло звернення про руйнування двох меморіальних дошок, які встановили у пам’ять про загиблих військових на фасаді багатоповерхівки за ініціативою правління будинку. Слідчо-оперативна група з'ясувала, що вандалізм скоїли напередодні вночі. Наразі встановлюється особа зловмисника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пошкодження меморіальних дошок кваліфікували за ч.1 ст.296 (хуліганство) ККУ. 

У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим.У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим. Фото: zp.npu.gov.ua

У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим.У Запоріжжі пошкодили меморіальні дошки загиблим військовим. Фото: zp.npu.gov.ua

Відомо, що на будинку за ініціативи співробітників Запорізького обласного ТЦК та СП були встановлені три пам'ятні дошки на честь полеглих захисників, які мешкали в цьому районі.Серед запорізьких Героїв:

Стрілець стрілецького відділення 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха, 42-річний Валерій Байбаков, загинув 30 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Майорськ у Донецькій області.

Старший солдат, розвідник-далекомірник мінометної батареї 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка, 34-річний Костянтин Цокуренко, загинув 9 червня 2022 року, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Тернова у Харківській області.

Солдат, водій відділення зв’язку 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 40-річний Олексій Соболєв, загинув 28 листопада 2022 року, виконуючи бойове завдання під час контрнаступу під Ізюмом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах