СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь

СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь -

СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь - фото: lb.ua

Події
11 грудня 2023 17:38

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще двох зрадників, які вступили до окупаційних угруповань РФ та воювали проти Сил оборони на сході та півдні України.

Як повідомили в СБУ, обидва фігуранти добровільно вступили до складу бойових підрозділів Південного військового округу збройних сил Росії.

Після початку повномасштабного вторгнення країни-агресора вони брали активну участь у боях у Донецькій та Запорізькій областях. Обох зловмисників було захоплено під час жорстоких боєзіткнень під Авдіївкою та Роботиним у жовтні цього року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними військової контррозвідки СБУ, один із затриманих входив до групи терориста Безлера, де обіймав "посаду" кулеметника. Після 24 лютого 2022 року він разом з російськими військами захоплював Волноваху та Верхньоторецьке на Донеччині.

За це очільник місцевої окупаційної адміністрації Пушилін вручив підрозділу фігуранта так званий "орден республіки". Згодом угруповання бойовика перекинули в район Красногорівки для штурму позицій українських захисників, які обороняють Авдіївку.

СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь -СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь - фото: t.me/SBUkr


Інший зрадник - мешканець тимчасово окупованого Криму. 1 серпня цього року він підписав контракт з Міноборони РФ і приєднався до лав "кадирівського" полку 42-ї мотострілецької дивізії країни-агресора.

СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь -СБУ повідомила про підозру бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь - фото: t.me/SBUkr


У рядах цього підрозділу він штурмував Маріуполь, а після захоплення міста брав участь у проведенні так званих "зачисток" проти учасників руху опору. Потім його на місяць відправили на військові навчання загарбників у тимчасово окупованому Бердянську.

Після проходження "курсів" бойовика відрядили в район селища Роботине для стримування контрнаступальних операцій ЗСУ на південному фронті.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом затриманим про підозру за частинами 1, 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах