На ЗАЕС сталося замикання: в Енергоатомі розповіли про загрозу чергового блекауту

На ЗАЕС сталося замикання: в Енергоатомі розповіли про загрозу чергового блекауту .

На ЗАЕС сталося замикання: в Енергоатомі розповіли про загрозу чергового блекауту . Фото: gettyimages.com

Події
27 листопада 2023 12:03

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається напруженою, адже атомний об'єкт все ще перебуває в стані тимчасової окупації. А вчора, 26 листопада, станція опинилася на межі нового блекауту.

Як повідомили в "Енергоатомі", позаштатна ситуація виникла в неділю, 26 листопада, коли вранці на Запорізькій АЕС сталося коротке замикання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Це була остання лінія зв'язку станції з українською енергосистемою, адже решту три окупанти пошкодили під час обстрілів. За інформацією МАГАТЕ, через обставини ЗАЕС почала отримувати живлення від резервного джерела.

Також частково позбувся подачі електроенергії енергетичний блок №4, після чого в роботу було запущено автоматичною системою дизельний генератор. За 10 хвилин його вручну вимкнули, проте сам факт відключення електрики вказує на проблеми з енергоживленням.

Упродовж дня Запорізька атомна електростанція була під загрозою повного відключення від електроенергії, оскільки резервна лінія на 330 кВ стала єдиним джерелом живлення об'єкта. Пошкоджену лінію 750 кВ українські фахівці відремонтували о 20:52

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах