РФ збільшила кількість обстрілів по Запорізькій області точнішим озброєнням

РФ збільшила кількість обстрілів по Запорізькій області точнішим озброєнням.

РФ збільшила кількість обстрілів по Запорізькій області точнішим озброєнням. Ілюстративне фото: defence-ua.com

Події
16 листопада 2023 13:57

Військові РФ збільшили кількість обстрілів по Запорізькій області більш точним озброєнням. При цьому повітряні тривоги в регіоні тривають від 10 до 14 годин на добу.

Перш ніж завдати удар по Запорізькій області ворог проводить розвідку й дорозвідку, а потім вже наносить удар. Зараз військові російської армії здебільшого завдають удари по критичній інфраструктурі. Також гатять по невеличким будівлям й навіть господарським спорудам. Про це очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив в етері "Ми - Україна".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, спостерігається певна тенденція в діях окупантів. При цьому не виключено, що можливий той чи інший удар в майбутньому. Зараз армія РФ збільшує кількість обстрілів, в тому числі застосовуючи ракети "Х" та "Іскандер", які мають більш точний приціл та б'ють більше по цілі.

Очільник ЗОВА додав, що в середьньому за добу у нас повітряні тривоги тривають від 10 до 14 годин.

- Розуміємо, що ворог підступний, він застосовує будь-які види озброєння і тому ми максимально маємо бути готовими: спускатися в укриття або дотримуватися правила двох стін, - додав Юрій Малашко.

Розуміючи, що ворог може завдати удар по критичній інфраструктурі в Запоріжжі та області ці об’єкти укріплюють.

Щодо прифронтових населених пунктів регіону. То там досі залишаються люди, переважно похилого віку, які не хочуть залишати свої будинки. Але в осінньо-зимовий період деякі виїжджають у більш безпечні населені пункти як за допомогою евакуаційних груп, так і самостійно.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах