У Запоріжжі винесли вирок корегувальнику ракет, який фотографував місця ударів

У Запоріжжі винесли вирок корегувальнику ракет, який фотографував місця ударів.

У Запоріжжі винесли вирок корегувальнику ракет, який фотографував місця ударів. Фото: ssu.gov.ua

Події
08 листопада 2023 10:46

3 листопада Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив корегувальника ракет на місто до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Мешканець Запоріжжя навесні 2023 року погодився співпрацювати зі спецслужбами РФ та передавав співробітникам ФСБ РФ місця дислокації військовослужбовців та військової техніки ЗСУ, блокпостів та засобів РЕБ. Про це повідомляє пресслужба суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він фотографував та збирав інформацію про організацію охорони різних об’єктів, серед яких ангари Запорізького суднобудівного-судноремонтного заводу у Кривій бухті. Після ракетних обстрілів міста збирав та передавав співробітникам ФСБ інформацію щодо руйнувань та точних місць уражень території заводу та інших об’єктів.

Зрадник вину не визнав та заявив, що передаючи інформацію про місцезнаходження військовослужбовців та військової техніки ЗСУ, він відводив ракетні удари від Запоріжжя. Однак, не заперечував, що за свої послуги отримував винагороду.

Прокурор довів вчинення обвинуваченим державної зради - надання представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

Справу розглядала колегія суддів, один з яких виклав окрему думку щодо необхідності призначити обвинуваченому довічне позбавлення волі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах