У МАГАТЕ занепокоєні технічним обслуговування Запорізької АЕС

У МАГАТЕ занепокоєні технічним обслуговування Запорізької АЕС.

У МАГАТЕ занепокоєні технічним обслуговування Запорізької АЕС. Фото: reuters.com

Події
04 листопада 2023 18:11

У Міжнародному агентстві з атомної енергії відмічають скорочення обслуговуючого персоналу на тимчасово захопленій окупантами Запорізькій АЕС, що може негативно вплинути на работу систем безпеки. 

Як повідомляється у звіті МАГАТЕ, цього тижня на ЗАЕС провели ротацію експертів місії МАГАТЕ. У міжнародній організації прохають дати можливість оглянути дахи реакторів Запорізької АЕС, однак впродовж останніх місяців вдалося побувати лише на трьох з них.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також МАГАТЕ просить отримати доступ одночасно до всіх турбінних залів атомної станції. 27 жовтня загарбники дозволили оглянути тільки машинний зал енергоблоку №2.

У МАГАТЕ висловлюють занепокоєння через технічне обслуговування ЗАЕС. 

За словами гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, зменшена кількість обслуговуючого персоналу на станції та обмежена доступність усіх необхідних запасних частин потенційно можуть вплинути на роботу систем безпеки. Важливо, щоб було виконано все необхідне технічне обслуговування.

Нагадаємо, що російські загарбники перевели в "гарячий стан" блоки №4 та № 5 Запорізької атомної станції та мають намір зібрати блок №3, який знаходиться у стані ремонту. Більш детально про це читайте за посиланням тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах