Військові розповіли, як ATACMS змінить ситуацію на Запорізькому напрямку

Військові розповіли, як ATACMS змінить ситуацію на Запорізькому напрямку.

Військові розповіли, як ATACMS змінить ситуацію на Запорізькому напрямку. Ілюстративне фото: defence-ua.com

Події
25 жовтня 2023 16:12

Далекобійні ракети ATACMS, якими Збройні Сили успішно нанесли удари по аеродромам окупантів у Луганську та Бердянську, "суттєво змінюють правила гри", оскільки тепер російська сторона змушена відступати і тягти свої склади та аеродроми вглиб території.

Як розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону, поява ATACMS ускладнить забезпечення окупаційних військ та підірве їх логістику.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, поява такої потужної зброї, як ATACMS є суттєвим гейм-ченджером, яким раніше були, наприклад, HIMARS, потім стали Patriot.

Ілля Євлаш наголосив, що наявність цієї далекобійної зброї у Збройних Силах примусить окупантів розташовувати свої склади та командні пункти на більшій відстані один від одного, що призведе до збільшення часу прийняття рішень і збільшення відстані до зони бойових дій.

Речник додав, що загарбники будуть змушені витратити час на пошук нових місць для розміщення своїх складів, що створить "потужне навантаження на їхню логістичну систему".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах