У Запоріжжі зафіксували високу концентрацію пилу у повітрі

У Запоріжжі знову зареєстрували високу концентрацію пилу у повітрі.

У Запоріжжі знову зареєстрували високу концентрацію пилу у повітрі. Фото: facebook.com/alexey.tolmachov

Події
10 жовтня 2023 16:56

У Запорізькому повітрі знову зафіксували високу концентрацію пилу у повітрі. Моніторингові дослідження атмосферного повітря виявили перевищення допустимих показників у Хортицькому районі.

Як повідомили у пресслужбі центру контролю та профілактики захворювань МОЗ, 9 жовтня мобільна лабораторія проводила дослідження забруднення повітря на вулицях Вишневій і Козака Бабури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У пробах, які взяли на вулиці Козака Бабури, виявили перевищення гранично-допустимих показників забруднюючих речовин. Концентрація пилу складала 0,512 мг/м³, що в 1,024 рази вище ГДК. 

Водночас радіаційний фон у Запоріжжі залишався в межах норми. Також перевищень концентрації інших забруднюючих речовин та дрібнодисперсного пилу не виявили.

Варто також зазначити, що городянам не варто палити сухостій, гілки, адже вони виділяють чадний газ в атмосферу. А він у свою чергу є забруднюючою речовиною без кольору та запаху. Виявити його можна лише за допомогою супутників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах