В мерії Запоріжжя повідомили, що не можуть відмовитися від ремонтів доріг на користь дронів

В мерії Запоріжжя повідомили, що не можуть відмовитися від ремонтів доріг на користь дронів.

В мерії Запоріжжя повідомили, що не можуть відмовитися від ремонтів доріг на користь дронів. Фото: uk.wikipedia.org

Події
16 вересня 2023 17:07

В Запорізькій міській раді з'явився проект рішення, в якому запропоновано зняти фінансування на капітальні та поточні ремонти доріг і використати ці кошти на закупівлю дронів для військових, які обороняють Запорізьку область.

Проект рішення був зареєстрований в міській раді. Автори ініціативи вказують на невдоволення в суспільстві щодо видатків на ремонти доріг та тротуарів, особливо з урахуванням складної ситуації в Запорізькій області, де військові здійснюють оборону. Вони вважають, що раціональніше витратити бюджетні кошти на закупівлю дронів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте департамент фінансів міської ради висловив зауваження щодо цієї ініціативи. Посадовці відзначили, що вже були укладені договори на поточний ремонт доріг і за цими договорами є певні зобов'язання згідно із Цивільним кодексом. Також вони вказали на відповідальність за забезпечення безпеки руху та експлуатацію дорожніх об'єктів, яка покладена на власників доріг або уповноважених органів.

У міськраді також вважають, що закупівля дронів може бути здійснена, але не за рахунок коштів, призначених на ремонт доріг. Питання про підтримку цієї ініціативи буде вирішуватися на наступній сесії міської ради.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах