Мріяв підняти на Хортиці прапор РФ: у Запоріжжі затримали проросійського пропагандиста

Мріяв підняти на Хортиці російський прапор: у Запоріжжі затримали проросійського пропагандиста.

Мріяв підняти на Хортиці російський прапор: у Запоріжжі затримали проросійського пропагандиста. Фото: zap.gp.gov.ua

Події
07 вересня 2023 15:40

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на антиукраїнській діяльності мешканця Запоріжжя. Екс-співробітник IT-компанії, після того, як російські війська вторглися в Україну, розпочав активно публікувати контент на своїй сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі.

За даними СБУ, на своїй сторінці він виправдовував повномасштабне вторгнення російських військ в Україну та заперечував військові злочини агресора. Він також схвалював проведення так званої "спецоперації" в Україні, підтримував російських військових і бойовиків у таких квазідержавних утвореннях як "ДНР/ЛНР".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проросійський пропагандист також оприлюднював вміст, в якому підтримував "спецоперацію" та політику окупантів, критикував українську владу та намагався дискредитувати Сили оборони України. Він закликала інших людей допомагати російській армії з метою підняття "російського прапора на Хортиці".

Попри це, на його сторінці в соціальній мережі можна було помітити пости з певними сумнівами щодо ефективності дій агресора.

Під час обшуку комп'ютерної техніки правоохоронці виявили матеріали, які підтверджують його протиправну діяльність.

Мріяв підняти на Хортиці російський прапор: у Запоріжжі затримали проросійського пропагандиста.Мріяв підняти на Хортиці російський прапор: у Запоріжжі затримали проросійського пропагандиста. Фото: zap.gp.gov.ua

Мріяв підняти на Хортиці російський прапор: у Запоріжжі затримали проросійського пропагандиста.Мріяв підняти на Хортиці російський прапор: у Запоріжжі затримали проросійського пропагандиста. Фото: zap.gp.gov.ua

Лінгвістична експертиза свідчила, що більшість матеріалів містила публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Слідчі СБУ повідомили цій особі про підозру за виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах