Мер Енергодара зареєстрував петицію про присвоєння "Герой України" загиблому Савелію Федану

Захищаючи Україну загинув колишній учасник "Х-фактора" з Енергодара.

Захищаючи Україну загинув колишній учасник "Х-фактора" з Енергодара. Фото: dshv.mil.gov.ua

Події
04 вересня 2023 15:50

Мер Енергодара Дмитро Орлов подав заяву на офіційному веб-порталі президента України з проханням посмертно присвоїти Савелію Федану звання "Герой України".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дмитро Орлов закликав мешканців Енергодару та всіх громадян України підтримати цю петицію.

21-рычний Савелій Федан був військовослужбовцем, який брав участь у обороні України на Бахмутському та Запорізькому напрямках. Він керував аеромобільною ротою десантно-штурмових військ і був відомий своєю відвагою та високим професіоналізмом. Савелій отримав відзнаки від Міністерства оборони України, включаючи медаль "За участь в боях "Бахмутський рубіж", Срібний Хрест та відзнаку "За зразкову службу".

Савелій Федан віддав своє життя захищаючи свою країну. Він був відомий також як музикант та учасник телешоу "Х-фактор", і його трагічна загибель вже залишила невимовний слід у серцях громадян України. Посмертно присвоєння звання "Герой України" є виразом вдячності за його величну службу та внесок у захист батьківщини.

Повідомляється, що у хлопця все життя були прагнення захищати свою країну. Савелій пішов навчатися у Запорізький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою "Захисник". Після закінчення вступив до факультету підготовки спеціалістів Десантно-штурмових військ Одеської Військової академії.

Після початку повномасштабної війни Савелій мужньо став на захист України. Уродженець Енергодара загинув в тяжких боях з ворогом. Йому назавжди тепер 21 рік.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах