В окупованих районах Запорізької області загарбники розпочали імітацію "виборів"

В окупованих районах Запорізької області загарбники розпочали імітацію "виборів".

В окупованих районах Запорізької області загарбники розпочали імітацію "виборів". Ілюстративне фото: hromadske.radio

Події
31 серпня 2023 16:56

Із сьогоднішнього дня, 31 серпня, на тимчасово окупованих територіях Запорізької і Донецької областей російські загарбники проводять псевдовибори до "місцевих рад" і "законодавчих органів". 

Як повідомляє Центр національного спротиву, до 8 вересня на тимчасово окупованих територіях області загарбники проводять "дострокове голосування".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 8 по 10 вересня окупанти розраховують провести "голосування у дільницях".

Повідомляється, що така розтягнута схема необхідна росіянам аби приховати явку та відсутність інтересу місцевих до "волевиявлення".

Наразі "члени виборчих комісій" разом з російськими солдатами обходять домівки місцевих мешканців, щоб виявити охочих "проголосувати". Минулого року за такою схемою проводили "референдум".

Українців закликають не відчиняти двері окупантам, а за можливості залишити регіон чи своє помешкання на період "дострокового голосування".

Зазначимо, що 8 вересня на тимчасово окуповані території планують завести "гастролерів" з РФ, які фіксуватимуть явку на кількох обраних "виборчих дільницях".

Нагадаємо, 10 вересня у Росії пройдуть вибори різного рівня, включно з довиборами депутатів Держдуми, виборами голів низки регіонів і депутатів законодавчих органів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах