На Запорізькому напрямку звільнили село Урожайне, – військовий оглядач

На Запорізькому напрямку звільнили село Урожайне, – військовий оглядач

На Запорізькому напрямку звільнили село Урожайне, – військовий оглядач - фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
13 серпня 2023 09:35

Військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний опір" та полковник запасу Костянтин Машовець розповів про ситуацію в Південній операційній зоні – тобто на Токмацькому, Бердянському та Василівському напрямках.

Так, Машовець опублікував, що на Токмацькому напрямку в районі села Роботине зараз йдуть запеклі ближні бої у його північній та східній частинах. При цьому передові підрозділи ЗСУ просуваються на схід і на захід від цього населеного пункту.

Окупанти намагаються втриматися по кордону село Копані – село Роботине, але у них це не виходить. ВСУ вже підійшли до північної та північно-східної околиці села Копані, а також ведуть запеклі бої на лінії опорних пунктів між цим селом та селом Роботине.

Машовець заявив, що за дві доби українські захисники зуміли розширити ділянку, де вони вийшли на головну лінію оборони противника (в районі села Вербове). Там вони просунулися приблизно на 2 кілометри на захід від неї. У результаті загальна площа "місця зіткнення" передових підрозділів ЗСУ з головної лінії оборони противника вже становить близько 4 квадратних кілометрів.

Наразі у передових підрозділів ЗСУ з'явився шанс вийти до села Новопрокопівка із північно-східного напрямку. Таким чином вони відріжуть підрозділи супротивника, які досі намагаються утримати село Роботине від тактичної групи супротивника, що посіла район оборони навколо села Вербове.

На Бердянському напрямі, за словами Костянтина Машовця, ЗСУ змогли звільнити село Урожайне. У Телеграм-каналах росіян Vgorode також бачив, що окупантам довелося йти з Урожайного. Однак ця інформація ще неофіційна, очікуємо на підтвердження від Генштабу ЗСУ.

У Запорізькій області звільнили село Урожайне, – військовий оглядач -У Запорізькій області звільнили село Урожайне, – військовий оглядач - фото:deepstatemap.live
У Запорізькій області звільнили село Урожайне, – військовий оглядач -У Запорізькій області звільнили село Урожайне, – військовий оглядач - фото:deepstatemap.live

Росіяни продовжують свої спроби утримати село Приютне, але, ймовірно, вони не зможуть досягти бажаного.

Василівський напрямок командування противника вважає найбільш "безпроблемним" для себе. Туди не привозять значне посилення.

Кілька діб тому ЗСУ розпочали досить жвавий поступ на північ від села Жереб'янки у напрямку села Лугове (один з основних вузлів оборони противника на дорозі з Кам'янського на Василівку).

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах