Отримайте відповідь: чи безпечно купатися на пляжах Запоріжжя

Отримайте відповідь: чи безпечно купатися на пляжах Запоріжжя.

Отримайте відповідь: чи безпечно купатися на пляжах Запоріжжя. Фото: freepik.com

Події
08 серпня 2023 15:29

У Запоріжжі фахівці перевірили якість води і виявили, що якість річкової води в акваторіях запорізьких пляжів не відповідає гігієнічним вимогам за санітарно-хімічними показниками та є небезпечною в епідемічному плані.

Як розповіли у запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, це стосується як пляжів оздоровчих закладів, так і громадських.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Купання на міських пляжах Запоріжжя та несанкціонованих місцях відпочинку є небезпечним для здоров’я. Вода у Дніпрі та інших замкнутих водоймах не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

У місті проводять системні дослідження якості води. Моніторинг показує відхилення за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками. Це означає, що вода забруднена і несе небезпеку для здоров’я містян.

За такої ситуації відпочинок на воді на воді може стати ризиком виникнення інфекційних захворювань.

- Аби не наражати себе на ризик підхопити інфекційні захворювання та кишкові хвороби, закликаємо утриматись від купання у міських водоймах, – зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що за результатами досліджень вода річці Дніпро не відповідає вимогам по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках. Рівень кишкових інфекцій знаходиться на сезонному рівні. Випадків захворювання на холеру, сальмонельоз, дизентерію, вірусний гепатит А на минулому тижні не зареєстровано.

Варто зазначити, що гостра кишкова інфекція найчастіше потрапляє в організм із зараженою їжею чи водою. Збудники інфекцій перебувають у сирій та погано термічно обробленій їжі тваринного походження (м'ясо, яйця, непастеризоване (сире) молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Якщо з'явились перші ознаки кишкового захворювання (підвищення температури тіла, інтоксикація, блювання, біль у животі, рідкі випорожнення) необхідно терміново звернутись до найближчої лікарні.

Нагадаємо, що другий рік поспіль через повномасштабне вторгнення окупаційних військ у Запорізькій області не буде курортного сезону. Їхати в Кирилівку, Приморськ, Бердянськ та інші курортні міста та селища небезпечно.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах