Запорізька область потрапила до п'ятірки "найтривожніших" областей

Запорізька область стала лідером по тривалості повітряних тривог.

Запорізька область стала лідером по тривалості повітряних тривог. Фото: themanual.com

Події
12 липня 2023 11:34

З початку повномасштабного російського вторгення на територію України повітряна тривога у Запорізькій області лунала більше 2 000 разів.

За 500 днів війни в Запорізькій області оголошували 2 082 повітряних тривог. У сукупності вони тривали 74 дні 11 годин та 06 хвилин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними аналітиків Top Lead, найбільше тривог було у Луганській (там повітряна тривога продовжується вже 466 добу), у Криму (де тривога була 212 днів) та у Донецькій (там тривога лунала 2 445 разів).

Сумарно довше усього (без урахування Луганщини, де тривога оголошена ще з 4 квітня), сигнал тривоги звучав у Криму – 210 днів 15 години і 11 хвилин, у Донецькій області – 87 днів 21 годину і 57 хвилин. На четвертому місці Запорізька область – 74 дні 11 годин та 6 хвилин.

За рік Запорізька область потрапила до п'ятірки "найтривожніших" областей.За рік Запорізька область потрапила до п'ятірки "найтривожніших" областей. Фото: t.me/uawarinfographics

Попередній сумний рекорд – 109 тривог – був 23 квітня 2022, напередодні Великодня. А ось на День незалежності, 24 серпня, сигнал повітряної тривоги у Запоріжжі сумарно лунав – 14 годин і 4 хвилини.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах