Карта бойових дій в Україні 9 липня

Мапа бойових дій в Україні 9 липня.

Мапа бойових дій в Україні 9 липня. Фото: war.novyny.live

Події
09 липня 2023 10:58
Автор: София Бакун

Сьогодні, 9 липня, в Україні розпочалася 501-а доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та потроху просуваються вперед.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 9 липня.

Українські війська 8 липня проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.  7 липня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська просунулися на південному фланзі Бахмута більш ніж на 1 кілометр, а російські джерела стверджували, що українські війська атакували російські позиції на південний захід і північний захід від Бахмута. Крім того, російські джерела стверджували, що українські війська вели наступальні операції на заході Донецької та заході Запорізької областей.

Українські військові джерела підтвердили, що українські війська продовжують наступальні дії на Бердянському  та Мелітопольському напрямках і досягають часткового успіху на невизначених ділянках цих напрямків.

Фото: understandingwar.org

Українські війська, ймовірно, продовжують наносити удари по районах концентрації росіян в глибині окупованої Луганської області. На кадрах, опублікованих місцевими джерелами 7 липня, видно пожежі та наслідки вибуху біля Сорокиного, приблизно за 35 кілометрів на південний схід від Луганська та за 130 кілометрів від поточної лінії фронту. Кілька джерел припустили, що українські війська завдали удару по складу боєприпасів, використовуючи ракети Storm Shadow. 

Фото: understandingwar.org

Українські та російські сили здійснили наземні атаки навколо Бахмута 8 липня. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила 7 липня, що українські сили просунулися більш ніж на 1 кілометр у невизначених районах на південь від Бахмута. Маляр зазначила, що бої тривають на північ від Бахмуту без змін на російських чи українських позиціях і що українські сили ускладнюють російським військам вихід із самого Бахмуту. ISW не спостерігала візуального підтвердження того, що російські сили відчувають труднощі з виведенням персоналу з Бахмута. Російські мілблогери стверджували, що російські сили відбили українські атаки поблизу Берхівки (6 кілометрів на північний захід від Бахмута) і Курдюмівки, а також що тривають бої за висоти на північ і захід від Кліщіївки.

8 липня російські війська здійснили обмежені наземні удари вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки. Російський воєнкор стверджував, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Новомихайлівки (36 кілометрів на південний захід від Авдіївки). Відомий російський воєнкор і колишній російський офіцер Ігор Гіркін охарактеризував російські атаки під Авдіївкою як "штурми на м’ясорубці".

Фото: understandingwar.org

8 липня українські війська продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська продовжують наступальні дії на мелітопольському (західна частина Запорізької області) напрямку. Маляр заявила, що українські війська знищують російські склади техніки, зброї та боєприпасів на цьому напрямку, щоб істотно зменшити можливості Росії. 

Російські військові блогери продовжують суперечити офіційному наративу Міноборони Росії щодо заявленої поразки української присутності біля Антонівського мосту 1 липня. Російський військовий блогер стверджував, що українські сили все ще мають спостережні пости або утримують інші обмежені позиції на східному березі. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська працюють над тим, щоб вивести українські сили з цього району та продовжують відбивати українські спроби висадити підкріплення на східному (лівому) березі.

Фото: understandingwar.org
Фото: understandingwar.org

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах