Ворог повністю зруйнував один із населених пунктів Запорізької області

Ворог повністю зруйнував один із населених пунктів Запорізької області.

Ворог повністю зруйнував один із населених пунктів Запорізької області. Фото: zp.npu.gov.ua

Події
06 липня 2023 18:03

Російські окупаційні війська щодня завдають ударів по Запорізькій області. Вже є населені пункти, які майже повністі зруйновані.

Так, за словами начальника Пологівської районної військової адміністрації, на сьогодні лише у Пологівському районі, частина якого знаходиться в зоні активних бойових дій, а інша – в окупації, зареєстровано близько 7 000 пошкоджених та зруйнованих приватних будинків, а також комунальної та державної інфраструктури, пишуть "Новини Приазов’я".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами чиновника у Пологівському районі є населені пункти, які повністю зруйновані. Ще місяць тому була інформація про те, що Малиновська територіальна громада на 90-95% зруйнована.

- На сьогодні практично жодної вцілілої хатинки там не залишилося. І там потрібно буде розпочинати з нуля відбудову. Картина дуже жахлива. Дві стіни і труба від печі. Таке враження, що там такі важкі снаряди по населеному пункту ворог застосував і тяжку артилерію, все випалено, – повідомив чиновник.

У таких населених пунктах заявок у рамках програми "єВідновлення" буде набагато менше, ніж на будівництво нового житла.

За словами Артура Крупського, у кожній громаді Пологівського району було створено комісії з обстеження та призначення компенсації. На сьогодні в систему "Дія" внесено близько 4610 постраждалих внаслідок російської агресії будинків.

Ворог також щодня гатить по Оріхову, Гуляйполю й Малій Токмачці. У селі Мала Токмачка на сьогодні немає жодної вцілілої споруди.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах