Мер Енергодара повідомив, що частина завезених працівників та колаборантів виїхали із ЗАЕС

Мер Енергодару повідомив, що частина завезених працівників та колаборантів виїхали із ЗАЕС

Мер Енергодару повідомив, що частина завезених працівників та колаборантів виїхали із ЗАЕС - фото: t.me/znppatom

Події
02 липня 2023 19:53

Запорізьку АЕС уже залишили низка працівників "Росатому", яких завезли на станцію раніше, і частина колаборантів – тих працівників, які уклали контракти із росіянами.

Як повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов у коментарі Українському Радіо, частина колаборантів, які уклали контракти з "Росатомом" і займали керівні посади у фейковій компанії від "Росатома", виїхали з міста.

– Також частина персоналу "Росатому", завезена з російських атомних станцій – їх небагато, до 100 фахівців – виїхали з міста наприкінці попереднього тижня, – сказав Орлов.

Мер повідомив, що вибухівку на ЗАЕС загарбники завезли майже рік тому. Вони замінували периметр станції та все узбережжя Каховського водосховища. З початку цього року росіяни в хаотичному режимі всі мінували, боячись контрнаступу ЗСУ.

– І те, що вони зробили з Каховською ГЕС, суттєво вплинуло на настрої тих фахівців, які ще залишаються у місті Енергодарі. Вони розуміють, що ворог буде здатний на будь-який крок, і розміщення вантажівок із вибухівкою свідчить про те, що окупанти готуються до будь-яких сценаріїв. Фактично, росіяни використовують атомну станцію як важіль міжнародного впливу для шантажу не лише України, а й усього світу, – сказав мер.

В Енергодарі не передбачено укриття під час вибуху на ЗАЕС. Нині у місті перебуває близько 5-6 тисяч працівників станції, які фактично є заручниками російської армії. Окупанти не випускають їх із міста, але й працювати не дають, поки ті не укладуть контракт із "Росатомом".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах