Російські військові хочуть затопити Токмак напередодні приходу ЗСУ в місто

Російські військові хочуть затопити Токмак напередодні приходу ЗСУ в місто.

Російські військові хочуть затопити Токмак напередодні приходу ЗСУ в місто. Фото: mil.gov.ua

Події
29 червня 2023 15:20

Російські загарбники звели на околицях тимчасово окуповааного Токмака дамбу длял того, щоб підірвати її та загальмувати наступ ЗСУ.

Як повідомив дослідник Майкл Шелдон, він проаналізувавв супутникові знімки і зробив висновок, що ЗС РФ можуть використовувати дамбу, як запасний міст.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Шелдон проаналізував супутникові знімки Planet. На їхній основі він зробив висновок, що Росія побудувала дамбу на околиці окупованого українського міста Токмак у Запорізькій області, щоб затопити місто і таким чином спробувати зупинити контрнаступ ЗСУ. 

- Вода кілька разів використовувалася як інструмент від початку повномасштабного вторгнення Росії. У цих випадках греблі були прорвані, щоб затопити нижчі райони, ймовірно, для того, щоб ускладнити наступальні дії противника. Це призведе до підвищення рівня води та мулистого ґрунту вниз за течією, а також до більш довгострокового результату пересихання водосховищ, – повідомив Шелдон.

На цій підставі він припустив, що ЗС РФ розглядають тактику затоплення міста, оскільки з моменту будівництва греблі річка Токмачка значно розширилася на схід від міста, і затопила найближчі поля.

На опублікованих знімках, змонтованих у коротке відео, видно, що імпровізована гребля розташована в межах лінії оборони, що огинає місто Токмак, яке саме розташоване за кількома лініями оборони, як видно на карті вище.

А сліди шин, що йдуть від дамби, дають змогу припустити, що вона також може слугувати другим мостом.

Повідомляється, що підвищення рівня води в річці Токмачка може бути частиною більш масштабних зусиль щодо уповільнення просування українських військ. Зокрема, це може бути частиною спроби уповільнити східний обхід Токмака в разі прориву українських сил поблизу міста.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах