У Запорізькій області проведуть навчання на випадок можливої аварії на ЗАЕС

У Запорізькій області проведуть навчання на випадок можливої аварії на ЗАЕС.

У Запорізькій області проведуть навчання на випадок можливої аварії на ЗАЕС. Фото: energoatom.com.ua

Події
24 червня 2023 17:45

У Запоріжжі відбулося позачергове розширене засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було обговорено потенційну аварійну ситуацію на Запорізькій атомній електростанції.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, було оголошено про проведення двохетапних командно-штабних навчань з цивільного захисту у Запоріжжі. Тренування включатимуть як теоретичну частину, так і практичне відпрацювання умов, які наближені до реальних ситуацій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Запорізькі владні органи зосереджуються на підвищенні готовності до можливих небезпек і навчанні персоналу, щоб ефективно реагувати на можливі аварійні ситуації та забезпечити безпеку мешканців регіону.

Нагадаємо, що протягом навчань, якщо не буде евакуаційних заходів, кожен громадянин має закритися у своєму приміщенні, закрити вентиляцію, вимкнути кондиціонери. Також потрібно закласти всі отвори в будинках або квартирах вологою тканиною або скотчем. Всі вказівки та інструкції людям даватимуть протягом цього часу.

Найближчими днями розпочнуться навчання з перекриття доріг, розгортання санітарних блокпостів. Вся апаратура для вимірювання радіації, яка є в Україні, готова до використання.

Важливо: під час "ситуації, яка може виникнути" люди не повинні виходити з укриттів без команди. Якщо людина знаходиться на вулиці, вона має використовувати респіратор чи медичну маску. Людям треба стежити за інформацією у ЗМІ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах