У Запоріжжі створили інтерактивну карту укриттів

У Запоріжжі створили інтерактивну карту укриттів.

У Запоріжжі створили інтерактивну карту укриттів. Фото: zp.gov.ua

Події
22 червня 2023 17:50

Запорізька обласна державна адміністрація розробила інтерактивну карту, яка відображає укриття, що отримали акти технічного стану. Наразі на карту вже внесено адреси понад 900 таких укриттів.

- Ми розробили інтерактивну карту, де кожна особа може знайти укриття і дізнатись про їх технічний стан, – про це повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Малашко на прес-конференції в Медіацентрі ОВА.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, планується впровадити програму екстреного мобільного сповіщення про повітряну тривогу, щоб навіть користувачі кнопкових телефонів отримували SMS-повідомлення про повітряну тривогу.

Наразі в області налічується 2677 укриттів, і здійснюється перевірка їхнього технічного стану з боку ОВА, правоохоронних органів та рятувальників.

- На жаль, зараз деякі укриття не відповідають вимогам безпеки. Деякі навіть не можна відкрити. Ми наказали всім громадським лідерам знайти альтернативні варіанти укриттів до 25 червня та включити їх до реєстру, щоб громадяни знали, де знаходяться доступні укриття, – пояснив Малашко.

Визначення альтернативних укриттів залишається у відповідальності громад.

Розташування укриттів, якими у випадку надзвичайної ситуації можливо скористатися, можна переглянути на інтерактивній карті тут.

Нагадаємо, що в поліції просять повідомляти про випадки зачинених укриттів під час повітряної тривоги за номером 102.

Також інформацію про проблемні ситуації з укриттями можна повідомити на гарячу телефонну лінію Запорізької ОВА 0 800 503 508.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах