Окупанти перевдягаються у цивільне і кидають блокпости у Запорізькій області

Евакуація та зменшення блокпостів РФ: у Запорізькій області окупанти перевдягаються у цивільний.

Евакуація та зменшення блокпостів РФ: у Запорізькій області окупанти перевдягаються у цивільний. Фото: gettyimages.com

Події
17 червня 2023 12:51

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники стали перевдягатися в цивільний одяг й пересуватися по місту на велосипедах чи скутерах.

В окупованих населених пунктах ворог зменшив кількість своїх блокпостів. Водночас інформації про те, що колаборанти виїжджають з окупованих території не підтверджуєтеся. Про це повідомляють "Новини Приазов’я".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами міського голови Полог Юрія Еоноваленко, окупаційна адміністрація Полог отримала розпорядження на евакуацію. Однак наразі окупаційні чиновники та колаборанти не залишають місто. В місті стало менше російських військових та техніки. Ворог залишив буквально декілька блокпостів, які сьогодні стоять порожні.

- Наші жителі констатують, що вони (прим. – загарбники) перевдягаються у цивільний одяг і їздять містом на велосипедах, скутерах, тобто менше намагаються рухатися технікою, – каже він.

В самому місті мирним мешканцям складно купити щось за гривні. Є поодинокі випадки, коли хтось на свій страх і ризик продає товари не за рублі, але люди не розголошують, хто це, адже це небезпечно. Деякі люди наважуються виїхати з окупації.

- Майже щоденно, оплачуючи значні кошти, 300-600 доларів, наймають перевізників або своїми машинами виїжджають. У нас є декілька людей, які буквально за останні пару днів приїхали сюди (прим. – на підконтрольну Україні територію). Особливо з тих населених пунктів, де зараз поруч активно йдуть бойові дії. У людей просто вже немає змоги сидіти тижнями у підвалах. І вони нарешті набираються сміливості, залишають свої домівки й приїжджають, – повідомив Коноваленко.

У Токмаку російські військові переміщуються в межах громади, в залежності від обстрілів їхніх позицій. Вода й світло в місті є, а от зв’язок часто відсутній.

- Люди думали, що пересидять і буде все добре, але час трохи затягнувся і багато людей залишились в Токмаку. Наразі вони готові виїжджати. Але виїжджати треба ще через Росію, через Ростов, через країни Балтії, а це дуже дорого коштує, – пояснює начальник міської військової адміністрації Токмака Олександр Чуб.

Як повідомив міськаий голова Мелітополя Іван Федоров, багато російських солдатів у Мелітополі переодягаються в цивільний одяг. Також в місті збільшили кількість блокпості. Загарбники здійснюють тотальну перевірку місцевих жителів та автівок. Десятки людей після перевірок потрапляють до комендатури, їх подальша доля невідома.

Мелітопольські колаборанти наразі залишаються у місті. До Мелітополя приїжджають російські чиновники. Ворог проводить ротацію для підсилення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах