Підрив Каховської ГЕС не завадить звільненню Мелітополя – Данілов

Підрив Каховської ГЕС не завадить звільненню Мелітополя – Данілов.

Підрив Каховської ГЕС не завадить звільненню Мелітополя – Данілов. Фото: unian.net

Події
13 червня 2023 18:06

Збройні Сили України продовжують контрнаступ проти російських військ на Запорізькому напрямку.

За інформацією американської газети The Washington Post, українські війська в середу ввечері, 7 червня, посилили атаки на лінії фронту на південному сході країни. Представники в ЗСУ повідомили, що здійснили прорив до окупованої росією території. Четверо військовослужбовців, зокрема офіцери, говорили на умовах анонімності, оскільки вони не мали права публічно обговорювати події на полі бою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Проходячи на південь через рівнинні поля Запоріжжя, сили України могли б розірвати "сухопутний шлях" між материковою Росією та окупованим Кримським півостровом, перерізавши ключові поставки Росії. Вони також могли б спробувати звільнити міста Мелітополь, який став столицею окупованої частини регіону, та Енернодар, де розташована ЗАЕС, – пише видання.

Речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень підтвердив посилення активності на Запорізькому фронті. Але офіцер не називає ці бойові дії контрнаступом, про який ось уже місяць істерять російські воєнкори і навіть Міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Ба більше, окупанти посилили обстріли Запорізької області, діючи, так би мовити, на випередження.

Однак Шершень в інтерв'ю підкреслив, що українські війська на півдні досі перебувають в оборонній позиції. А бої йдуть локального масштабу. Зокрема, на східному кордоні Запорізької та Донецької областей:

За словами Шершеня, на деяких ділянках відбувається така рухливість і пожвавлення. Серед активностей – ідуть бої за Велику Новоселку (селище міського типу в Донецькій області, що межує із Запорізькою областю).

А ось секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в України є свої плани щодо контрнаступу і їх ніхто не розкриває.

- Що стосується контрнаступу, то це станеться тоді, коли визначать на Ставці Верховного Головнокомандувача. І всі їхні дії (мається на увазі про підрив Каховської ГЕС), нашому наступу не завадять. Потрібно набратися терпіння і трохи почекати. Не так довго залишилося чекати, – додав Данілов.

Нагадаємо, що під контроль українських сил оборони повернулися:

Лобкове, Левадне, Новодарівка (Запорізька область);
Нескучне, Сторожове, Макарівка, Благодатне (Донецька область).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах