Рівень води у Каховському водосховищі за добу знизився на метр

Рівень води у Каховському водосховищі за добу знизився на метр -

Рівень води у Каховському водосховищі за добу знизився на метр - фото умовне: esu.com.ua

Події
09 червня 2023 10:46

У Каховському водосховищі продовжує знижуватися рівень води. Щогодини воно міліє на 7-10 сантиметрів.

В "Укргідроенерго" розповіли, що станом на ранок 9 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 11,74 метри. За добу рівень води знизився ще на метр, а від ранку 6 червня рівень води впав загалом вже на 4,7 метри.

Під водою знаходиться більша половина будівлі станції. Земляна вставка між шлюзом і станцією теж уже під водою і продовжує руйнуватись.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гідроелектростанції "Укргідроенерго" продовжують максимально акумулювати воду у верхніх водосховищах Дніпра. Це необхідно для того, щоб мати літній запас для екологічних пропусків після закінчення спрацювання Каховського водосховища.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін зазначив, що зараз спостерігається тенденція на зменшення рівня води у Херсоні. За його інформацією, у Херсоні вода тримається на відмітці 5,35 метрів. Спостерігається, що за вечір вода впала на 20 сантиметрів.

Так, станом на 9 червня, у 32 населених пунктах Херсонщини затоплено 3624 домівки. Евакуйовано – 2352 людини та близько 550 тварин.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах