Підтоплено будинки, лікарня та застряглі автівки: наслідки негоди у Запоріжжі

Підтоплено будинки, лікарня та застряглі автівки: наслідки негоди у Запоріжжі.

Підтоплено будинки, лікарня та застряглі автівки: наслідки негоди у Запоріжжі. Фото: zp.dsns.gov.ua

Події
31 травня 2023 13:58

Вчора, 20 травня, Запоріжжя накрила дуже сильна злива. За декілька годин випала двомісячна норма опадів. Ливень призвів до підтоплень і перебоїв з енергопостачанням. 

Як повідомили в ГУ ДСНС у Запорізькій області, у Запоріжжі через зливу підтопило підвальні приміщення житлових будинків, складські і офісні приміщення, також одну з лікарень. Загалом рятувальники відкачали більше 1000 кубометрів води. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У кількох районах Запоріжжя дерева впали на пішохідні і проїжджі дороги. Спіробітники ДСНС прибрали три повалених дерева. В одному з районів міста рятувальники відбуксирували три легкові автівки і мікроавтобус, які застрягли у багнюці. 

Негода також призвела до відключення світла у Запорізькій області. У "Запоріжжяобленерго" повідомили, що злива спричинила технологічні порушення. У Запоріжжі відновили електропостачання 6,3 тисяч осель, на Вільнянщині – 2,1 тисяч, на Гуляйпільщині – 79 тисяч (ще 1 тисяча домівок залишаються без світла). У Запоріжжі на ранок 31 травня без електропостачання залишалося 43 споживачі.

Нагадаємо, що у Запорізькому районі через зливу обвалилась стіна приватного будинку. Під завалами опинилася літня жінка

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах