Росія звинувачує у диверсіях підлітків із Бердянська: їм загрожує до 20 років в'язниці

Росія звинувачує у диверсіях підлітків із Бердянська: їм загрожує до 20 років в'язниці

Росія звинувачує у диверсіях підлітків із Бердянська: їм загрожує до 20 років в'язниці - фото: mipl.org.ua

Події
26 травня 2023 11:10

Двоє 17-річних хлопців із тимчасово окупованого Бердянська отримали звинувачення від Слідчого комітету РФ у нібито підготовці диверсії на залізниці. Тепер їм загрожує до 20 років ув'язнення.

Як повідомили у Медійній ініціативі за права людини, хлопців звуть Тігран Оганнісян та Микита Ханганов. Звинувачення вони здобули 24 травня. Цьому передували кілька місяців знущань над підлітками та їхніми сім'ями, затримання та тортури. Хлопцям призначили місцевих адвокатів, один із яких пропонує самозастерігати себе.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тиграна та Микиту переслідували правоохоронці з 30 вересня 2022 року. Тигран був викрадений зі свого будинку, де мешкає з бабусею. Протягом п'яти днів рідним нічого не було відомо про місцезнаходження підлітка. Як з'ясувалося, Тиграна жорстоко допитували слідчі органи із застосуванням побоїв та тортур електричним струмом. Слідчі вимагали від хлопця зізнатися у підготовці диверсії на Мелітопольській залізниці. Через п'ять діб, після розголосу в медіа про зникнення парея, Тиграна відпустили за умови, що він щодня з'являтиметься до місцевих "правоохоронних органів".

Микиті Ханганову тоді дивом вдалося уникнути арешту, але його також зобов'язали щодня приходити до слідчих.

Батьки Тиграна намагалися повернутися з Німеччини за сином і вивезти хлопця з окупованої території, але їм не вдалося — уся родина була заарештована в Таганрозі (Російська Федерація).

Тепер 24 травня обом підліткам було оголошено звинувачення за статтею 281 Кримінального кодексу РФ, яка передбачає від 10 до 20 років ув'язнення. Найближчим часом дітям може загрожувати арешт і показове судилище, яке планують влаштувати до Бердянської російської влади.

Хлопців звинувачують у тому, що на початку вересня 2022 року вони нібито вступили в змову щодо підтримки Збройним силам України. Слідчий стверджує, мовляв, хлопчики спільно пошкодили залізничні колії, щоб не дозволити російським збройним силам отримати матеріальне забезпечення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах