Запорізькій нардеп Євген Шевченко таємно працював на ГУР для переговорів із Білоруссю

Запорізькій нардеп Євген Шевченко таємно працював на ГУР для переговорів із Білоруссю.

Запорізькій нардеп Євген Шевченко таємно працював на ГУР для переговорів із Білоруссю. Фото: rbc.ua

Події
17 травня 2023 13:12

Запорізький нардеп Євген Шевченко, який прославився тим, що вихваляв білоруського диктатора Лукашенка, насправді працював на українську розвідку.

Метою цього спілкування було запобігти втягуванню Білорусі у воєнні конфлікти та повторному заходу російських військ на її територію. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю youtube-каналу "Різні люди".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Ми задіяли всі можливі наші шляхи для комунікації (з Білоруссю – ред.), які у нас були. Навіть задіяли народного депутата одного. Це теж правда. Заради того, щоб не допустити втягування Білорусі як країни у цю війну – це перша мета. І друге – коли сталося витіснення та втеча російської армії, щоб не допустити повторних спроб заходу з території Білорусі в Україну чи спроб нанесення ударів. Як показав час, станом на зараз цього вдалося досягти, – сказав Буданов.

Він уточнив, що йдеться про нардепа Євгена Шевченка: "Ми ніколи цього не приховували. Він є ефективним. Пан Шевченко давно нам допомагає і ніколи не відмовлявся, коли ми зверталися до нього за допомогою".

Зі свого боку Євген Шевченко уточнив, що війна була шоком для Лукашенка і їхні переговори в Білорусі допомогли виграти додатковий час.

ГУР з першого дня війни намагалося утримати північний кордон країни, щоб запобігти російській агресії разом з білоруськими військами.

Шевченко не зробив коментаря з приводу поточних контактів із Лукашенком. Він також зазначив, що продовжує співпрацювати з ГУР і регулярно відвідує парламент.

 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах