У МАГАТЕ повідомили, що відбувається на Запорізькій АЕС у зв'язку із евакуацією

У МАГАТІ повідомили, що відбувається на Запорізькій АЕС у зв'язку з евакуацією

У МАГАТІ повідомили, що відбувається на Запорізькій АЕС у зв'язку з евакуацією - фото:t.me/znppatom

Події
07 травня 2023 14:14

Окупанти оголосили евакуацію населення із 18-ти населених пунктів Запорізької області. Серед них і Енергодар. Стало відомо, що відбувається на Запорізькій АЕС у зв'язку з останніми подіями.

Як повідомили у МАГАТЕ, поки що обслуговуючий персонал залишається на майданчику.

- Загальна ситуація в районі Запорізької АЕС стає все більш непередбачуваною та потенційно небезпечною. Я дуже стурбований реальними ризиками ядерної безпеки та безпеки, з якими стикається станція. Ми повинні діяти зараз, щоб запобігти загрозі серйозної ядерної аварії та пов'язані з нею наслідки для населення та навколишнього середовища. Цей великий ядерний об'єкт необхідно захистити. Я продовжуватиму наполягати на тому, щоб усі сторони зобов'язалися досягти цієї життєво важливої мети, і МАГАТЕ продовжуватиме робити все можливе, щоб допомогти забезпечити ядерну безпеку та безпеку на станції, – сказав глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

За його словами, експерти МАГАТЕ на майданчику ЗАЕС не змогли відвідати Енергодар останніми днями, але вони отримали інформацію про ситуацію з евакуацією у місті. Директор майданчика ЗАЕС Юрій Черничук публічно заявив, що обслуговуючий персонал не евакуюється та робить все необхідне для забезпечення ядерної безпеки на станції, шість реакторів якої зупинено. Він також сказав, що обладнання станції підтримується відповідно до всіх необхідних норм ядерної безпеки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах