Окупанти заявили про зупинку роботи усіх енергоблоків на Запорізькій АЕС

Окупанти заявили про зупинку роботи усіх енергоблоків на Запорізькій АЕС.

Окупанти заявили про зупинку роботи усіх енергоблоків на Запорізькій АЕС. Фото: energoatom.com.ua

Події
06 травня 2023 15:40

Російські окупанти, які перебувають на території тимчасово захопленої Запорізької АЕС, повідомили про зупинку роботи всіх енергоблоків на атомній станції.

Як повідомив "директор" станції, якого призначила окупаційна влада, Юрій Черничук, усі блоки Запорізької АЕС зупинено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жодну причину зупинення Запорізької атомної електростанції окупант не озвучує.

При цьому за його словами, Запорізька АЕС обслуговується відповідно до всіх необхідних регламентів за суворого контролю норм радіаційної безпеки.

- Підстав для занепокоєння немає. Необхідності евакуації співробітників станції та мешканців міста зараз немає. Дотримуйтесь спокою, – повідомив "директор" станції, призначений окупаційною владою.

За словами мера Мелітополя Івана Федоров, росіяни, ймовірно, готують провокації на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Як пізніше повідомили у ДП "НАЕК "Енергоатом", станом на 6 травня 2023 року змін в роботі захопленої росіянами Запорізької атомної електростанції немає. Станція не виробляє електричну енергію, натомість споживає її з української енергосистеми для забезпечення власних потреб.

- П’ять енергоблоків ЗАЕС наразі перебувають у стані холодного зупину, 5-й енергоблок – у стані гарячого зупину, – додали в компанії.

Заяви проросійських пропагандистських інформаційних ресурсів щодо повної зупинки роботи Запорізької атомної електростанції не відповідають дійсності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах