До Запорізької області прибуло кілька сотень найманців ПВК "Вагнер"

До Запорізької області прибуло кілька сотень найманців ПВК "Вагнер".

До Запорізької області прибуло кілька сотень найманців ПВК "Вагнер". Фото: dw.com

Події
01 травня 2023 10:27

Російські загарбники продовжують зазнавати втрат на Запорізькому напрямку. Окупанти намагаються поповнити втрати в особовому складі за допомогою ув'язнених.

Як повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, в один із польових таборів у тимчасово окупованому Бердянському районі нещодавно прибуло близько 400 росіян завербованих приватною військовою компанією "Вагнер".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що на полігоні біля Луганська противник також планує підготувати близько 200 найманців.

Підготовка триватиме кілька тижнів. Якщо хтось спробує втекти віддано наказ відкривати вогонь на ураження.

Варто зазначити, що ПВК (Приватна військова компанія) "Вагнера" – це російська військова структура, до складу якої входять найманці, була створена у 2013 році. Брала участь у бойових діях на Донбасі (на стороні Росії) та Сирії (на боці режиму Асада, союзника Росії).

На офіційному рівні Росія жодного разу не підтверджувала існування організації, проте Володимир Путін під час щорічної пресконференції 2018 року дав коментар щодо діяльності ПВК. Російські ЗМІ позиціюють "вагнерівців" як "приватну військову компанію", яка перебуває під командуванням підполковника ЗС РФ у відставці Дмитра Уткіна ("Вагнера").

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах