Біля Запорізької АЕС вибухнула міна: що відомо

Біля Запорізької АЕС вибухнула міна: що відомо -

Біля Запорізької АЕС вибухнула міна: що відомо - фото: epravda.com.ua

Події
29 квiтня 2023 10:38

Неподалік тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції вибухнула міна. Про це повідомили експерти Міжнародного агентства з атомної енергії.

Очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі розповів, що експерти, які присутні на українській ЗАЕС, цього тижня знову були змушені сховатися після попереджень про ракетний напад. При цьому вдалині було чутно звуки безперервного обстрілу, оскільки в регіоні тривають військові дії. Крім того, одна міна вибухнула поблизу об'єкта, передає "Громадське".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гроссі наголосив, що збільшення військової присутності й активності в регіоні вкотре підкреслює важливість і терміновість узгодження захисту електростанції. За словами експертів МАГАТЕ, на Запорізькій АЕС продовжує працювати лише одна активна лінія електропередач для зовнішнього живлення. Резервна лінія електропередач, яка була пошкоджена 1 березня, залишається відключеною. 

Зазначимо, що попри оголошену окупантами "анексію" Запорізької АЕС, на станції продовжують працювати українські фахівці. Але для роботи окупанти змушують отримувати російські паспорти й підписувати договір із "Росатомом".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах