Контроль над Запорізькою АЕС має бути повернутий українській владі – Маасікас

Контроль над Запорізькою АЕС має бути повернутий українській владі – Маасікас.

Контроль над Запорізькою АЕС має бути повернутий українській владі – Маасікас. Фото: eurointegration.com.ua

Події
26 квiтня 2023 12:53

Окупація російськими військами Запорізької АЕС значно підвищує ризик нещасного випадку, контроль над ЗАЕС має бути повернутий українській владі.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас у відеозверненні з нагоди 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Дипломат від імені Європейського Союзу приєднався до вшануванні пам’яті жертв аварії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Маасікас зазначив, що Чорнобиль також розповідає історію надії та єдності, і нагадав, що Європейський Союз надав 432 млн євро на нове безпечне укриття для Чорнобильської АЕС, а ЄС і Європейський банк реконструкції та розвитку забезпечили 600 мільйонів євро позик на впровадження програми підвищення безпеки українських АЕС.

- Росія свідомо обрала мішенню й окупувала Запорізьку АЕС. Незаконна окупація, порушення звичайного функціонування станції, мінування й обстріли, насильство і викрадення українського персоналу значно підвищують ризик нещасного випадку. Контроль над окупованою Запорізькою АЕС має бути повернутий українській владі, – заявив посол ЄС.

Нагадаємо, що 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася аварія. До виконання робіт, пов’язаних з усуненням самої аварії та її наслідків, були залучені понад 600 тисяч громадян.

Раніше ми також писали, що ворог створив "кишенькову" професійну спілку, до якої примусово повинні приєднатися всі працівники Запорізької атомної електростанції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах