Російські окупанти розпочали "військові приготування" на Запорізькій АЕС

Російські окупанти розпочали "військові приготування" на Запорізькій АЕС.

Російські окупанти розпочали "військові приготування" на Запорізькій АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
22 квiтня 2023 13:44

Глава МАГАТЕ Рафаель Ґроссі під час свого нещодавнього візиту на окуповану Запорізьку АЕС став свідком "військових приготувань".

- Під час відвідування Запорізької АЕС більше трьох тижнів тому я бачив явні ознаки військових приготувань. Після цього наші експерти, що знаходяться на об'єкті, часто повідомляли, що чули вибухи, що іноді свідчать про сильний обстріл неподалік від АЕС. Я глибоко стурбований у зв'язку з ситуацією на станції, – сказав Гроссі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гроссі не уточнив, що саме він має на увазі під "військовими приготуваннями".

Він також повідомив, що в районі атомної електростанції тривають обстріли і в черговий раз висловив стурбованість у зв'язку з безпекою об'єкта

Протягом останнього тижня експерти МАГАТЕ чули обстріли майже кожен день, а одного разу їм навіть запропонували спуститися в бомбосховище.

Глава МАГАТЕ також нагадав, що зараз ЗАЕС покладається всього на одну лінію електропередач потужністю 750 кіловольт для охолодження реакторів і забезпечення роботи інших систем безпеки. До війни станція мала чотири таких лінії, каже Гроссі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах