СБУ ідентифікувала військового РФ, який катував українців під Бердянськом

СБУ ідентифікувала військового РФ, який катував українців під Бердянськом.

СБУ ідентифікувала військового РФ, який катував українців під Бердянськом. Фото: ssu.gov.ua

Події
20 квiтня 2023 12:29

Російський військовий на тимчасово окупованій території Запорізької області катував українців газом, "хімією" та електрострумом.

Служба безпеки України визначила одного з командирів батальйону Росгвардії. Він є одним із військових злочинців, який катував українців на окупованих територіях півдня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у прсслужбі СБУ, садистом виявився підполковник Аюба Ельдаров, призначений у травні 2022 року окупаційним "комендантом селища Чернігівка" в Бердянському районі Запорізької області.

- Ельдаров Аюб Ельдарович, 1985 року народження, громадянин РФ, уродженець села Дилим Казбеківського району Дагестанської АССР, РФСР. Командир батальйону 96 полку оперативного призначення військової частини № 6780, 46-ої ордена Жукова окремої бригади, військ національної гвардії рф, підполковник, – йдеться у повідомленні.

Цей окупант проводив масові репресії проти мирних жителів. Він застосовував хімічні речовини, електрострум, а також задушливі гази.

У такий спосіб окупант хотів схилити українців до співпраці.

На підставі зібраних доказів Ельдарову повідомили про підозру за статтею: порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах