У Запоріжжі немовля померло від небезпечної інфекції

У Запоріжжі немовля померло від небезпечної інфекції.

У Запоріжжі немовля померло від небезпечної інфекції. Фото: pixabay.com

Події
12 квiтня 2023 12:21

На минулому тижні у Запоріжжі восьмимісячна дитина померла від небезпечної інфекції. Смерть немовляти була зафіксована від менінгококового менінгіту.

Як повідомили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України, рідні дитини звернулись за медичною допомогою лише на п'ятий день хвороби немовля.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

При госпіталізації дитині встановили діагноз – менінгококова інфекція. Лікарі негайно розпочали лікування, та це не врятувало немовля – хвороба мала блискавичний перебіг.

Варто зазначити, що менінгококова інфекція – це важке бактеріальне інфекційне захворювання, на яке хворіє тільки людина. Має різні клінічні прояви від безсимптомного носоглоткового носійства до тяжких форм із високою летальністю. Тяжкість клініки наростає дуже швидко та може мати блискавичний характер.

Менінгіт починається, як правило, гостро, з різкого ознобу і підвищення температури тіла до 38-40°С. Також характерна виражена загальна слабкість, біль в очних яблуках, потім з’являється головний біль , який швидко наростає, стає розлитим, виснажливим. Виникає блювання, що не приносить хворому полегшення. Типова поза хворого – він лежить на боці з відкинутою назад головою і приведеними до живота колінами. Для маленьких дітей тривожною ознакою є відмова від їжі.

- Менінгококова інфекція – це важке, але виліковне захворювання. Воно лікується звичайними антибактеріальними препаратами. Однак, враховуючи швидкий перебіг захворювання, оптимальними термінами діагностики слід вважати перші 12 годин від початку хвороби. Раціональне лікування, розпочате в ці терміни, дає змогу врятувати життя пацієнта, призводить до одужання хворих та визначає сприятливий прогноз. Тому вкрай важливим у випадку менінгококової інфекції є негайне звернення за медичною допомогою. Тут дійсно – зволікання смерті подібно, – повідомили в Запорізькому ОЦКПХ.

При спалахах інфекції рекомендується проводити вологе прибирання з дезинфікуючими розчинами в приміщеннях і заключну дезінфекцію. Особи, що доглядають за хворими, повинні носити марлеві маски.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах