Суд Запоріжжя виніс вирок знищеному колаборанту із Бердянська

Суд виніс вирок вбитому у Бердянську Олегу Бойко.

Суд виніс вирок вбитому у Бердянську Олегу Бойко. Фото: antikor.com.ua

Події
12 квiтня 2023 09:28

У Запоріжжі суд виніс вирок колаборанту, якого було ліквідовано у тимчасово окупованому Бердянську. 

Як повідомили в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Жовтневий райсуд Запоріжжя виніс вирок у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією майна,  отримав колаборант, який добровільно зайняв посаду "заместителя главы военно-гражданской администрации по инфраструктуре ЖКХ и ТЭК г. Бердянска".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Повідомляється, що колаборант:

  • наполягав на перереєстрації комунальних підприємств міста під російське законодавство;
  • використовував спецтехніку з метою допомоги окупаційним військам; подавав списки працівників на виплату одноразової допомоги у сумі 10 тисяч рублів;
  • збирав інформацію щодо планів водопостачання та водовідведення міста та району;
  • здійснював набір кадрів до "органів влади";
  • обіцяв працівникам, які погодяться отримувати заробітну плату в рублях, покращення житлових умов, шляхом вибору будь-якої квартири або житлового будинку;
  • приймав участь у так званій нараді керівництва Тверської області;
  • давав інтерв’ю одному з пропагандиських каналів щодо допомоги зі сторони РФ та виконання ним вказівок "главы Военно-гражданской администрации г. Бердянск", в тому числі захоплення приватних підприємств та надання їм статусу комунальних.

Суд визнав обвинуваченого винним за добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченого (спеціальне судове провадження) за участі захисника, якого було призначено державою. Повідомлення обвинуваченого про розгляд справи здійснювалося через ЗМІ та сайт суду.

Як стало відомо, мова йде про Олега Бойко, якого було вбито в місті Бердянську минулого року.

- Звучить дивно, але такі особливості роботи українського правосуддя у період воєнного часу. У зв’язку з тим, що держава Україна не має офіційного документу про смерть підозрюваного, юридично він вважається живим, тому висунуте раніше обвинувачення продовжувалось розглядатися судом, - пише "Бердянськ Сьогодні".

Нагадаємо, що 16 вересня 2022 році, у тимчасово підконтрольному РФ Бердянську вбили заступника голови окупаційної адміністрації Олега Бойко та його дружину Людмилу, яка готувала псевдореферендум.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах