Мобілізація в окупації: Федоров закликав чоловіків виїжджати і назвав маршрути

Мобілізація в окупації: Федоров закликав чоловіків виїжджати і назвав маршрути.

Мобілізація в окупації: Федоров закликав чоловіків виїжджати і назвав маршрути. Ілюстративне фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Події
11 квiтня 2023 13:29

У Запорізькій області продовжується примусова мобілізація в ЗС РФ. Чоловікам радять виїжджати на підконтрольну територію України.

За словами мера тимчасово окупованого Мелітополя Івана Федорова, ворожі військкомати проводять переоблік усіх жителів тимчасово окупованих територій, насамперед чоловічої статі. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Також три тижні тому Путін видав указ, яким легалізував мобілізацію на окупованих територіях. По-перше, до росгвардії можна вступити не тільки з російським паспортом. Тобто навіть із паспортом України будуть призивати до росгвардії. По-друге, зняті обмеження у віці, тобто можуть призвати навіть у 60, 65 років, – сказав він.

Федоров наголосив, що через це жителям окупованих територій загрожує небезпека. Він закликав якнайшвидше виїжджати звідти.

- З окупованої частини Запорізької області є два виїзди – через Крим і через Бердянськ, Маріуполь, Новоазовськ та лінію "ДНР". Жителі віддають перевагу через Крим, бо цей шлях безпечніший. Після "пункту пропуску" в Чонгарі решту фільтрацій проходити легше. Далі можна через Грузію, через кордон РФ із ЄС і через піший пункт пропуску в Сумській області. Так, складно, так, чотири-п’ять днів, але люди виїжджають, і ми готові допомагати їм разом із міжнародними партнерами, – сказав він.

За його словами, тенденцію виїзду вже фіксують. За останні тижні з окупованих територій виїхало кілька тисяч жителів із Мелітопольського району, сказав він.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах