В Запорізькій області росіяни змушують мешканців здавати українські паспорти

В Запорізькій області росіяни змушують мешканців здавати українські паспорти.

В Запорізькій області росіяни змушують мешканців здавати українські паспорти. Фото: gettyimages.com

Події
10 квiтня 2023 09:23

В тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області росіяни змушують місцевих жителів здавати свої паспорти України та свідоцтва про народження.

Як повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, таким чином російські загарбники проводять примусову паспортизацію населення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Так звана "влада" повідомила, що для отримання російського паспорта потрібно подати паспорт громадянина України, свідоцтво про народження та зробити відбитки пальців рук. При цьому зазначається, що начебто будуть повертати назад власникам оригінал паспорта громадянина України та свідоцтва про народження, – повідомили в Генштабі ЗСУ.

Також, як розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашковський в етері телемарафону, окупанти на тимчасово захоплених територіях погрожують відбирати дітей шкільного віку у батьків, які відмовляються отримувати паспорти РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах