10 варіантів, як пофарбувати яйця на Великдень у 2023 році

10 варіантів, як пофарбувати яйця на Великдень у 2023 році -

10 варіантів, як пофарбувати яйця на Великдень у 2023 році - фото: freepik.com

Події
03 квiтня 2023 15:37

2023 року православні християни Великдень відзначають 16 квітня, а католики – 9 квітня. Одним із ключових атрибутів свята є великодні яйця. Vgorode зібрав варіанти, як можна пофарбувати яйця на Великдень-2023.

1 варіант: заклеювати частково яйце перед зануренням у барвник

Як пофарбувати яйця на Великдень у 2023 році -Як пофарбувати яйця на Великдень у 2023 році - фото: freepik.com

Звичайне біле варене яйце можна обмотати ниткою, резинкою, наклеїти наклейки у вигляді візерунків або вирізаний у відповідній формі скотч. Потім яйце опустити на 5-10 хвилин розчинний у воді барвник. Витягнути, покласти на порожню коробку від яєць або паперовий рушник, щоб вони висохли.

2 варіант: пофарбувати яйця лушпинням від цибулі

Фарбовані лушпинням яйця -Фарбовані лушпинням яйця - фото: goodhouse.com.ua

Можна взяти грам 200 лушпиння цибулі, промити і залити літром води. Даємо настоятися 30 хвилин, потім ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Проварюємо 30 хвилин і залишаємо остигати. Після цього розчин проціджуємо, кладемо туди яйця, столову ложку солі та варимо близько 10 хвилин.

3 варіант: зробити малюнок за допомогою петрушки, кропу чи інших трав

Пофарбували яйця з кропом фото: goodhouse.com.uaПофарбували яйця з кропом фото: goodhouse.com.ua

Перед тим, як опускати яйця у воду із барвником, зробіть на ньому аплікацію. Наприклад, покладіть на яйце листочки петрушки, розправте їх і надійно закріпіть бинтом або марлею. Кінці марлі закріпіть нитками, щоб вона злетіла.

Зануріть яйця у воду з барвником, зваріть на мінімальному вогні, а потім акуратно дістаньте. Знімати марлю з аплікацією можна лише тоді, коли яйця підсохнуть і стануть теплими, а не гарячими.

4 варіант: зробити мармурові яйця

Мармурові яйця –Мармурові яйця – фото: freepik.com

Яйце загортаємо в серветку або паперовий рушник. В окремих ємностях змішуємо барвник із невеликою кількістю води. Готуємо стільки кольорів, скільки ви вибрали. Потім ватною паличкою наносимо точково барвники на яйце в серветці. Коли все яйце вже "в плямах" залишаємо його висихати. Після цього акуратно знімаємо суху серветку і милуємося мармуровим ефектом.

5 варіант: розмалювати яйця фломастерами

Яйця розфарбовані фломастером –Яйця розфарбовані фломастером – фото: freepik.com

Вам знадобляться маркери або перманентні фломастери. Для початку яйця потрібно вимити та висушити, а потім малювати візерунки або що вам захочеться. Після того, як ваш витвір мистецтва буде готовий, потрібно дати яйцям висохнути протягом декількох хвилин.

Важливо пам'ятати, що деякі фломастери можуть залишати сліди на руках, тому перед початком роботи слід переконатися, що руки чисті та сухі. Також зверніть увагу на те, що фломастери можуть залишати сліди на поверхнях, тому не забудьте захистити робочу поверхню, на якій ви працюватимете.

6 варіант: можна розфарбувати яйця гуашшю

Можна розфарбувати яйця гуашшю -Можна розфарбувати яйця гуашшю - фото: freepik.com

Цей варіант підійде для "творчих душ". Якщо барвників спеціальних будинків немає, а гуаш є, то можна використовувати її. Однак слід враховувати, що гуаш – це водорозчинна фарба, яка може змиватися при контакті з водою. Тому яйця, розфарбовані гуашшю, можуть бути не найкращим вибором, якщо ви плануєте використовувати їх для тривалого зберігання або для ігор із водою.

Після покриття яєць гуашшю – дайте їм висохнути протягом кількох хвилин.

7 варіант: розфарбувати яйця за допомогою воскових свічок

Можна розфарбувати яйця за допомогою воскових свічок фото: freepik.comМожна розфарбувати яйця за допомогою воскових свічок фото: freepik.com

Намалювати на яйці бажаний малюнок можна за допомогою воскових свічок. Для цього спочатку розтоплюємо віск, а потім наносимо на яйце потрібними візерунками. Це можна зробити зубочисткою або голкою, шпилькою. Потім залишаємо, щоб віск охолонув і занурюємо яйце в барвник. Після фарбування дістаємо яйце, залишаємо висохнути і віддираємо віск. Під ним залишиться чисте яйце.

8 варіант: розфарбувати яйця за допомогою лаку для нігтів

Розфарбувати яйця за допомогою лаку для нігтів фото: blog.pokupon.uaРозфарбувати яйця за допомогою лаку для нігтів фото: blog.pokupon.ua

Беремо непотрібну ємність, наливаємо туди воду. Потім дістаємо лаки для нігтів та капаємо на воду потрібні кольори. Можна за допомогою зубочистки зробити різні візерунки. Після цього опускаємо на плівку, що вийшла, яйце і на ньому залишається оригінальний малюнок.

9 варіант: пофарбувати яйця за допомогою фольги

Пофарбувати яйця за допомогою фольги -Пофарбувати яйця за допомогою фольги - фото: freepik.com

Візьміть аркуш фольги і розріжте його на невеликі квадрати або смужки. В окремому посуді приготуйте барвник. Потім оберніть кожне яйце у фольгу, зім'явши її навколо яйця, щоб вона щільно прилягала до поверхні. Залишіть невелику частину яйця відкритою, щоб можна було налити фарбу.

Після цього помістіть кожне яйце у фарбу на кілька хвилин. Чим довше ви тримаєте яйця у фарбі, тим яскравішим буде забарвлення. Якщо ви хочете, щоб яйця мали різні кольори, використовуйте різні миски з фарбою.

Далі треба дати яйцям висохнути. Після цього акуратно зніміть фольгу, щоб розкрити та побачити візерунок, який вийшов на яйцях.

10 варіант: патріотично розфарбоване яйце на Великдень

Для цього варіанта нам знадобиться куркума та червона капуста. Куркума дасть жовтий колір, а червона капуста – блакитна.

Куркуму заливаємо окропом, розмішуємо і занурюємо в нього наполовину яйце. Можна зробити зі скотча сіточку на мисці, щоб яйце трималося в такому положенні саме. Знаходиться в фарбнику воно має півгодини. Ми тим часом у блендері подрібнюємо шматок червоної капусти. Солимо її та заливаємо холодною водою. За тим же принципом кладемо туди яйце, але вже з іншого боку.

Після фарбування даємо яйцям висохнути.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах