Карта бойових дій в Україні 31 березня

Карта бойових дій в Україні 31 березня.

Карта бойових дій в Україні 31 березня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
31 березня 2023 07:42
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 31 березня, в Україні розпочалася 401-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північ від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна, а також продовжують наступальні дії в районі Бахмута та на ділянці Авдіївка - Донецьк.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 31 березня.

Західні офіційні особи повідомили, що ПВК "Вагнер" та звичайні російські сили, ймовірно, втратили значну кількість живої сили в районі Бахмута. А помиловані засуджені "вагнерівці" знову вчиняють злочини в Росії після закінчення контрактної служби.

Директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що плани щодо забезпечення безпеки Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) еволюціонували.

Російська окупаційна влада продовжує намагатися створити умови для виборів у вересні 2023 року шляхом подальшої інтеграції окупованих територій у російський правовий апарат.

Мапа бойових дій в Україні 31 березня.Мапа бойових дій в Україні 31 березня. Фото: ISW

30 березня російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північ від Куп’янська та вздовж лінії Сватове-Кремінна. Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні операції поблизу Берестового, Стельмахівки, Кузьминого та Виїмка. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 березня, показали незначне просування росіян біля Куземівки. Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий заявив, що російські війська діють у більш доктринально обґрунтованих складах із використанням "класичної тактики", тому на напрямку Куп’янськ-Лиман несуть таких втрат, як і на інших напрямках. Череватий також заявив, що на напрямку Куп’янськ-Лиман російські війська 301 раз обстріляли українські позиції.

Мапа бойових дій в Україні 31 березня.Мапа бойових дій в Україні 31 березня. Фото: ISW

Російські війська продовжують наступ у Бахмуті та його околицях. Опубліковані геолокаційні кадри свідчать про те, що бойовики групи Вагнера досягли незначних успіхів у південному Бахмуті. Російські військові блогери стверджують, що бойовики "Вагнера" продовжили штурм промислової зони на півночі Бахмута, просунулися на північ від Бахмутського міського ринку в центрі міста, а також повністю зачистили квартали на півдні та південному заході Бахмута. 30 березня російський військовий блогер заявив, що російські війська захопили адміністративну будівлю міста Бахмут, хоча ISW не знайшло візуального підтвердження цих заяв.

У Генштабі України повідомляли, що російські війська продовжували штурм Бахмута і вели безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василиква, поблизу Іванівського та Предтечиного.

Український командир, який служить у Бахмуті, повідомив, що темпи наступу росіян у районі Бахмута знижуються. Український полковник Євген Межевікін заявив, що російські штурми в районі Бахмута сповільнилися, а українські сили запобігли безпосередній загрозі оточення. Межевікін заявив, що раніше російські війська могли розпочати одночасні наступи на всіх напрямках у районі Бахмута, але тепер ці можливості зменшуються. Межевікін заявив, що українські сили стабілізували свої фланги на північ і південь від Бахмута, і що російські сили зараз зосереджені на боротьбі через саме місто, оскільки будівлі та міське середовище захищають їх від українського вогню.

Генштаб України повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії біля самої Авдіївки; за 14 км на північ від Авдіївки біля Новобахмутівки, Новокалинового та Степового; і в межах 27 км на південний захід від Авдіївки біля Сіверного, Водяного, Первомайського, Красногорівки та Мар’їнки.

Мапа бойових дій в Україні 31 березня.Мапа бойових дій в Україні 31 березня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 31 березня.Мапа бойових дій в Україні 31 березня. Фото: ISW

На геолокаційних кадрах, опублікованих 29 березня, видно вибухи на російській авіабазі в Гвардійському в окупованому Криму. Російський військовий блогер заявив, що влада утилізує старі боєприпаси в Севастапольському районі, тому жителі не повинні хвилюватися через звуки вибуху. Гвардійське Сімферопольського району розташоване за 47 км на північний схід від найближчої межі Севастопольського району.

30 березня російські війська здійснили регулярні обстріли Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Мапа бойових дій в Україні 31 березня.Мапа бойових дій в Україні 31 березня. Фото: ISW

Мапа бойових дій в Україні 31 березня.Мапа бойових дій в Україні 31 березня. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах