У Росії занепокоєні майбутнім контрнаступом ЗСУ у Запорізькій області – ISW

У Росії занепокоєні майбутнім контрнаступом ЗСУ у Запорізькій області – ISW.

У Росії занепокоєні майбутнім контрнаступом ЗСУ у Запорізькій області – ISW. Фото: gettyimages.com

Події
25 березня 2023 11:30

У російському інформаційному просторі все частіше говорять про можливий контрнаступ Збройний сил України на Запорізькому напрямку.

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що у Росії значно занепокоєні повільним просуванням своєї армії у Запорізькій області. Про це йдеться у звіті ISW.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як зауважили фахівці, 24 березня заступник глави Ради безпеки РФ та експрезидент Росії Дмитро Медведєв заявив, що російський генштаб знає про майбутній контрнаступ ЗСУ і розглядає рішення щодо відповіді на нього.

Очільник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин 23 березня так само заявив, що знає про плани широкомасштабного українського контрнаступу.

При цьому російські джерела стверджували, що українські війська готувалися до контрнаступальних дій на запорізькому напрямку 24 березня. Депутат Запорізької окупаційної ради Володимир Рогов заявив, що українські війська зосереджують сили та готуються до прориву лінії фронту поблизу Оріхова (50 кілометрів на південний схід від Запоріжжя). Можливо, найближчими днями.

Російський "воєнкор" стверджував, що підрозділи 58-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ) завдали удару по українських позиціях поблизу Оріхова до того, як українські сили змогли почати контрнаступ. Військовий блогер також стверджував, що російські війська намагаються підготувати бойову розвідку біля Оріхова та Пологів (88 кілометрів на південний схід від Запоріжжя).

Аналітики резюмували, що військовому командуванню РФ потрібно буде перекинути значну кількість сил на лінію фронту, щоб або запобігти кульмінації, або розпочати відновлення наступальних операцій.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах