У Запоріжжі на 15 років засудили псевдомера Бердянська

У Запоріжжі на 15 років засудили псевдомера Бердянська

У Запоріжжі на 15 років засудили псевдомера Бердянська - фото: freepik.com

Події
20 березня 2023 17:07

У Запоріжжі до 15 років ув'язнення засудили самопроголошеного "мера" окупованого Бердянська.

Як повідомили у Генпрокуратурі, представник забороненої в Україні політичної партії "Союз лівих сил" перейшов на бік ворога і добровільно погодився допомогти у провадженні підривної діяльності проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, у березні минулого року він проголосив себе "виконувачем обов'язків мера Бердянська". Про це публічно повідомив він сам, через відеозвернення у соцмережах. Після самопроголошення він видав наказ про створення так званої мерії міста Бердянська, на яку поклав функцію органу виконавчої влади.

Псевдомер забезпечує діяльність окупаційної адміністрації РФ у Бердянську. Він займається пропагандою та створює серед місцевого населення позитивний образ російського світу.

За публічним обвинуваченням Запорізької обласної прокуратури у порядку спеціального судового провадження чоловіка визнано винним у державній зраді та колабораціонізмі. Його засудили до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах влади та установах незалежно від форми власності строком на 10 років та з конфіскацією всього належного майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах