У Запоріжжі викрили двох чоловіків, які підтримували Путіна та Кадирова

У Запоріжжі викрили двох чоловіків, які підтримували Путіна та Кадирова -

У Запоріжжі викрили двох чоловіків, які підтримували Путіна та Кадирова - фото: freepik.com

Події
17 березня 2023 16:44

У Запоріжжі знайшли двох прихильників Путіна та Кадирова, які розповсюджували пропаганду країни-агресора.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, СБУ з'ясувала, що прихильниками "російського світу" виявилися колишній співробітник органів МВС та пенсіонер цивільного флоту. Чоловіки категорично заперечували військові злочини агресора та вихваляли політичне керівництво Росії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, на своїх сторінках у заборонених соцмережах вони поширювали матеріали із закликами до дій, спрямованих на зміну кордонів України, до повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Також агітатори розповсюджували репости антиукраїнських спільнот та матеріали, що вихваляють дії російського керівництва, зокрема, Путіна та Кадирова.

Лінгвістична експертиза показала, що ці матеріали містять публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Обвинувальні акти щодо агітаторів вже направлені до суду статті за виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України. Їм загрожує позбавлення волі терміном до 8 років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах