У Запоріжжі декомунізували історичну будівлю

У Запоріжжі декомунізували історичну будівлю -

У Запоріжжі декомунізували історичну будівлю - фото: facebook.com Олексій Верещага та Roman Akbash

Події
15 березня 2023 17:51

У центральній частині Запоріжжя декомунізували вежу архітектора Івана Козлінера. Там прибрали радянську зірку та встановили замість неї тризуб.

Будівля знаходиться на перехресті проспекту Соборного та вулиці Верхньої. Адреса – проспект Соборний, 175. Ця вежа прикрашає в'їзд до Шостого селища. Пам'ятку збудували у 1949 році за проектом архітектора Козлінера та на замовлення Запорізького коксохімічного заводу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хто і коли декомунізував вежу – невідомо. Як повідомив у Facebook запорізький краєзнавець Роман Акбаш, люди пишуть, що перед цим радянську зірку хтось пофарбував червоним кольором. Очевидці розповідають, що демонтували зірку вчора, люди залазили на вершину.

До та після декомунізації вежі архітектора Івана Козлінера -До та після декомунізації вежі архітектора Івана Козлінера - фото: facebook.com Олексій Верещага та Roman Akbash

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня, 15 березня, у Запоріжжі запрацював прокат електросамокатів. Ціни цього сезону трохи змінилися.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах