Виплати тим, хто втратив житло в Запоріжжі: чи зможуть отримати гроші співвласники

Виплати тим, хто втратив житло у Запоріжжі: чи зможуть отримати гроші співвласники -

Виплати тим, хто втратив житло у Запоріжжі: чи зможуть отримати гроші співвласники - фото: Vgorode.ua

Події
15 березня 2023 16:45

У Запоріжжі пообіцяли виплачувати по 10 тисяч щомісяця людям, які втратили житло внаслідок ракетних ударів. Стало відомо, як отримуватимуть гроші ті, хто володіє житлоплощею у частках.

Так, до Vgorode звернулася мешканка будинку на Осипенківському, який зруйнувала російська ракета восени 2022 року. Вона повідомила, що вона проживала у квартирі з мамою. Вони були співвласниками житла. Мати загинула. Щоби вступити право власності на мамину частину квартири жінці потрібно чекати 10 місяців. Постраждала зараз отримує лише 2000 гривень, як ВПО та запитує, чи зможе вона отримувати ще 10 тисяч щомісяця, які пообіцяли власникам зруйнованого житла у Запоріжжі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Із цим питанням ми звернулися до міськради Запоріжжя. Там нам повідомили, що це програма надання фінансової підтримки мешканцям Запоріжжя, чиє житло було знищено або стало непридатним через ракетний обстріл. Для отримання фінансової допомоги необхідно надати відповідний перелік документів, зокрема: документ, що підтверджує володіння зруйнованим чи пошкодженим об'єктом нерухомості.

Після цього людина отримає кошти на пропорційну частку спільної власності або власник на всю власність. Право власності має бути оформлене належним чином.

Якщо коротко, оскільки заявниця має частину власності цієї квартири, вона зможе отримати матеріальну допомогу пропорційно частині своєї власності. Для цього їй потрібно подати пакет документів до ЦНАПу міста.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах