На півдні Запорізької області окупанти шукають добровольців до "народного ополчення"

На півдні Запорізької області окупанти шукають добровольців до "народного ополчення".

На півдні Запорізької області окупанти шукають добровольців до "народного ополчення". Фото: pixabay.com

Події
13 березня 2023 14:57

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники шукають добровольців до так званого "народного ополчення". Відповідний указ видав головний колоборант та гауляйтер окупаційної військово-цивільної адміністрації області Балицький.

Як повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, окупаційна влада вже втретє намагається створити подібний добровольчий рух. Туди набирають усіх: як громадян росії, так й "осіб без громадянства".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Перший – були "козаки", утворені на базі церкви московського патріархату, які начебто слідкували за громадським порядком. Потім був "батальйон Судоплатова", в який начебто вони збирали добровольців для захисту тимчасово окупованої частини Запорізької області, – каже Іван Федоров.

Посадовець наголошує, що створення "народного ополчення" це черговий популістський крок окупаційної влади для своїх пропагандистських каналів, оскільки місцеві жителі не хочуть воювати проти своєї держави.

- Вони це питання вирішують так: привозять добровольців з материкової Росії, як це було з батальйоном Судоплатова. Саме така ситуація, мабуть, буде і з цим "ополченням, – наголосив мер тимчасово окупованого Мелітополя.

Нагадаємо, до Запорізької області із Франції приїхав чоловік, аби боронити наш край від російських загарбників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах