Отримай відповідь: чи можна робити фото з бородою для посвідчення УБД

Отримай відповідь: чи можна робити з бородою фото для посвідчення УБД -

Отримай відповідь: чи можна робити з бородою фото для посвідчення УБД - фото: sud.ua

Події
13 березня 2023 13:03

Учасники бойових дій почали скаржитися, що у деяких місцях їм відмовляють в оформленні посвідчення УБД через фото з бородою. Стало відомо, чи це законно.

Як розповіли в Міністерстві оборони України, документи щодо набуття статусу учасника бойових дій подаються до комісій, які створені в Міноборони. Ці комісії керуються вимогами до фотографій, які визначені в інструкції від 10 листопада 2022 року. У документі вказано, що для виготовлення посвідчення потрібні дві кольорові фотографії розміром 3x4 см на матовому папері, зображення обличчя повинне займати 65-70% фотографії.

Тобто вимог щодо наявності чи відсутності бороди на фотографіях, що подаються військовослужбовцями ЗСУ для виготовлення посвідчення учасника бойових дій, немає. Але якщо таке трапляється, це виключно особисті вимоги деяких виконавців на місцях.

У Міноборони повідомили, що для недопущення подібних випадків надалі всім комісіям ще раз нагадають вимоги Інструкції з цього питання, а ще про те, що наявність чи відсутність бороди на фотографіях не є підставою для відмови комісією у наданні статусу УБД військовослужбовцям.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах