Окупанти вивозять обладнання з навчально-тренувального центру Запорізької АЕС

Окупанти демонтують обладнання з навчального центру на Запорізькій АЕС.

Окупанти демонтують обладнання з навчального центру на Запорізькій АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
13 березня 2023 12:48

На тимчасово захопленій атомній електростанції в Енергодарі ситуація залишається напруженою. У машинному залі досі стоять російські "Гради", за 6-м блоком зробили укріплення. До того ж окупанти почали вивозити з навчальне обладнання з навчально-тренувального центру Запорізької АЕС.

Як повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України, у навчально-тренувальному центрі ЗАЕС персонал проходив підвищення кваліфікації. Для цього там встановили унікальний тренажерний комплекс спеціальної підготовки ремонтного персоналу, до складу якого входить повномасштабний тренажер, який імітує основне обладнання реакторної установки енергоблока.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інструктори, які працюють на цьому тренажері, відмовились співпрацювати з ворогом і з січня 2023 року він фактично зупинився.

У ДП "НАЕК "Енергоатом" розповіли, що Центр підготовки ремонтного та керівного персоналу ДП "НАЕК "Енергоатом", це унікальний об’єкт, де атомники з багатьох країн світу на повномасштабних моделях обладнання й устаткування отримують рідкісні практичні навички, необхідні для їх експлуатації та ремонту на атомних електростанціях.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах