Опублікували розшифровку розмов Богуслаєва з росіянами

Опублікували розшифровку розмов Богуслаєва з росіянами -

Опублікували розшифровку розмов Богуслаєва з росіянами - Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Події
09 березня 2023 14:05

Журналісти проекту "Схеми" опублікували розшифровку записів телефонних розмов президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва з людьми із РФ.

Судячи з записів, Богуслаєв скаржився росіянам, що їхня ракета прилетіла на територію "Мотор Січі", і просив передати привіт екс-міністру оборони РФ Анатолію Сердюкову. Також він розповідає про мародерство окупантів та ділиться, що розікрали вони навіть його володіння. При цьому з розмови зрозуміло, що хоч і скаржиться на дії російських військових, "приходу визволителів" він таки чекав.

Так, 17 березня Богуслаєв дзвонив Анатолію Ситнову - російському генералу-полковнику у відставці та голові ради директорів московської компанії "Двигуни "Володимир Климов - Мотор Січ":

- Анатолію Петровичу, вітаю. Передай привіт усім там, починаючи з колишнього міністра. "Іскандер-М" упав на територію заводу, – каже Богуслаєв Ситнову.
- Нічого собі! "Іскандер" не може туди прилетіти, – реагує Сітнов.
– Ну, прилетіло до нас. Били вже вдруге за нами, бл***. Тож усе це розмови, що мирне населення не треба чіпати. Все це ху***. Зараз ремонтую будинок, вікна, приміщення, бл***. «Дякую» друзям передай там усім, бл***.
- Передам обов'язково.
- Якщо можеш якось вплинути... У Запоріжжі немає військ. На**я вони х***ят Запоріжжям? Ідіоти, бл***.

Через півтори години Богуслаєв зателефонував до Петра Кононенка, який на той момент бив членом ради директорів "Мотор Січі":

- До нас на "Мотор Січ" прилетів "Іскандер-М", ракета прилетіла. Повибивала скло нам, а кажуть, що мирним населенням не стріляють, бл***, – сказав Богуслаєв Кононенко.
- **би твою матір. Зараз передам, – відреагував Кононенко.
- Ви запускайте це серед Леонова (ред. командувач протиповітряної оборони сухопутних військ Росії). Скажіть усім, що "Мотор Січ" бомбардують. Подзвони йому, скажи: що ви, бл***, робите? І нехай на нараді у міністра скаже, що В'ячеслав Санич вам вітання всім передає. Він познайомився з "Іскандер-М", це ракета з кульками.

Ще через годину Богуслаєв знову дзвонить Кононенка:

- Я йому зателефонував, він каже: "Ми знаємо, і завод тут ні до чого, ми завод бережемо, як зіницю ока", - відзвітував Коненко.
- Ну, добре-гаразд. Дякую, що ти вже сказав там усім.
– Він каже: “Нехай В'ячеслав Олександрович не переживає. Ми його бережемо як око. Щоб людей зберіг".

Також з Кононенком була така розмова:

– Зараз спокійно у нас, тихо в Україні. Тихо сьогодні, – каже Богуслаєв.
- Я думаю, через Крим ми швидше до вас прийдемо. І як тільки пересунеться туди за Запоріжжя, і… Вони вже сплять і бачать, коли почнемо працювати, – розповідає йому Кононенко.
- Сьогодні, Петро, буде розмова китайського лідера Сі Цзіньпіна з Путіним. Його просили, щоб він на Путіна вплинув. Щоб Путін…
- Позиція Путіна – однозначно "ні", – перериває Богуслаєва Кононенко.
- Якщо Путін закінчить, потім націоналісти нас закінчать, бл ***.
- Він не кінчить, він закінчить. Ну гаразд, – каже Кононенко.
- Дай Бог! - Відповідає Богуслаєв.

Після цього – 25 березня – Богуслаєв спілкувався із Ситновим і скаржився на мародерство окупантів.

- Зайшли ваші хлопці. Грабіж страшний, бл***. Навіть я не думав, що таке буде, – сказав Богуслаєв.
- Наші не можуть грабувати, - відповів йому Сітнов.
- Я вам говорю, у мене взяли. Я не говорю країною – у мене. На Херсонщині, Херсон, у мене Новотроїцький район, моє господарство Айленд, паї. Заїхали у формі, два "Урали", завантажили сільгоспобладнання, два генератори, взяли мою вантажну машину, завантажили її та поїхали, – скаржиться Богуслаєв.
- Ну як завжди - грабуй награбоване, - каже Сітнов.

Також Богуслаєв скаржиться, як зерно крадуть у нього у Бердянську:

- У мене дев'ятий причал у Бердянському порту, я купив його. Забрали всі комп'ютери, хліб забрали з елеваторів, чужий, я на зберігання взяв. Усі зсипали, відвезли. Загалом незрозуміло. Я в шоці, бл***. Я не думав, що можуть. Ми можемо так. Напевно, змовилися з бандитами, бл***, – сказав Богуслав Сітнову.
- Війна є війна, - відповів Сітнов.
- Ні, ну почекай, я не вірю в це. Не має цього бути. Не повинно.

Нагадаємо, що у жовтні цього року СБУ затримала директора підприємства "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення. Відомо, що 18 жовтня 2000 року Богуслаєв отримав російський паспорт та відправляв до Росії двигуни для гелікоптерів, з яких тепер обстрілюють українське громадянське населення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах